Despre proiect

Toată ideea proiectului a început brusc. Într-o seară o tânără din Timișoara a început să caute asociații care să ofere ajutor pe timp de pandemie. Mai exact, a căutat persoane, ONG-uri, asociații, ORICE, care nu doar să aibă listat contul bancar pentru donații sau să se laude că duc pachete la ușa oamenilor, ci să aibă și o modalitate directă de contact prin care să OFERE ajutor.

Printr-o lungă bătălie cu articolele politice, fakenews-urile și clickbait-urile de pe primele pagini ale motoarelor de căutare, ajungând adânc pe paginile șase-șapte din search, în final a reușit să găsească câteva inițiative locale care aveau publice modalități directe prin care o persoană în nevoie, putea cere ajutor.

Tot acest parcurs a rezultat într-o realizare: ”Ce ar fi dacă ar exista o platformă unde să fie centralizate toate inițiativele umanitare de a ajuta și link-uri directe către acestea?”

Așa a apărut Ajutor.info - o rețea pur informativă, noncomercială și voluntară, creată cu scopul de a avea la un loc toate asociațiile, ONG-urile, companiile și proiectele umanitare, pentru a fi găsite ușor de către persoanele care chiar au nevoie de o mână de AJUTOR.

Acest concept a fost realizat în trei zile pline de research, design grafic și cod din partea Agenției de publicitate XMedia.ro și din partea prietenilor care au contribuit constant cu feedback și propuneri.

Sperăm să treacă pandemia cât mai repede pentru a transforma platforma într-o ”pagină aurie” a proiectelor umanitare de orice fel, nu doar a inițiativelor care ajută pe timp de COVID19.

Termeni și condiții

Aceasta nu este o inițiativă a guvernului sau a vreunei instituții publice sau a statului.

Informațiile de pe acest website sunt adunate din alte surse și nu ne putem asuma responsabilitatea pentru corectitudinea și acuratețea lor.

Dacă vreo asociație / ONG menționată pe acest site dorește modificarea sau ștergerea datelor tot ce este de făcut este să trimită un email cu cerințele specifice la adresa: [email protected].

Resurse și mulțumiri:

Imagine de fundal oferită de către rawpixel.com;

Feedback și review: Paul Wagner, Lavinia Truică, Andrei Csiki.

Suport juridic: Flavius Stanca.